Betaalt u te veel voor uw opstalverzekering?

De meeste huiseigenaren zullen dit scenario herkennen: Een brief van uw huidige huisverzekeringsmaatschappij is aangekomen en zegt iets in de trant van: ‘Uw huisverzekering is aan vernieuwing toe. Als u geen contact met ons opneemt, gaat uw opstalverzekering gewoon door.

“Doorgaan zoals normaal”, behalve dat ze misschien de prijs hebben verhoogd ondanks het feit dat u in de loop van het jaar geen enkele claim hebt ingediend.

U schudt uw hoofd over de prijsstijging, maar haalt uw schouders op omdat het te veel gedoe is om te controleren of u de juiste dekking hebt en de beste premie betaalt.

Uw opstalverzekering herzien is niet moeilijk of tijdrovend.

Als u contact opneemt met Martin Mortgage Services en de gegevens van uw huidige opstal- en inboedelverzekering bij de hand hebt, bieden wij u een gratis adviesgesprek aan waarin wij de dekking die u hebt, vergelijken met wat er beschikbaar is.

Wij hebben toegang tot een uitgebreid panel van aanbieders van opstalverzekeringen, en wij brengen geen kosten in rekening. U heeft niets te verliezen.

Als u overdag een paar minuten tijd over heeft, kunnen wij u helpen om een goede opstalverzekering af te sluiten voor een goede prijs.


Bank of makelaar?

Als u rechtstreeks naar een bank gaat voor een hypotheek, krijgt u één reeks tarieven en één reeks criteria. Sommige mensen kiezen voor dit proces omdat ze geen andere manier kennen.

Als u naar een hypotheekmakelaar (adviseur) gaat, hebt u toegang tot veel geldverstrekkers, een verscheidenheid aan tarieven en criteria, waardoor het veel gemakkelijker is om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt voor uw omstandigheden.

Ook zal een hypotheekadviseur het meeste werk voor u doen, dat u zelf zou moeten doen als u rechtstreeks naar een bank zou gaan.

Een hypotheekadviseur heeft niet alleen toegang tot veel geldverstrekkers, maar vaak ook tot exclusieve tarieven die in de winkelstraten niet beschikbaar zijn.


Budgettering: Ik wil een woning kopen, maar ook een leven hebben!

Als het tijd is om je huis te kopen vragen veel mensen zich af: ‘Kan ik het me veroorloven om deze woning te kopen?’ Als je jezelf deze vraag niet stelt, zou je dat wel moeten doen.

We willen allemaal in een huis wonen waar we met plezier tijd doorbrengen, maar het is ook heel belangrijk dat u een persoonlijke budgetplanner en de kosten die gepaard gaan met het zijn van een huiseigenaar doorloopt voordat u zich vastlegt op een hypotheek.

Als u denkt aan een aantal van de manieren waarop u genieten van de uitgaven van uw tijd en geld, of dat nu op vakantie gaan, uit eten gaan, of ervoor zorgen dat u naar de sportschool zo vaak als je wilt, is het belangrijk dat u nog steeds kunt veroorloven om deze dingen te doen als je eenmaal in uw nieuwe huis.


‘Ik ben zelfstandige. Kan ik een hypotheek krijgen?
Kan een ZZP’er goedgekeurd worden voor een hypotheek? Het korte antwoord is: ja!

Het is echt niet moeilijker dan voor iemand in loondienst om een hypotheek te krijgen – zolang je maar een bepaalde periode als zelfstandige hebt gewerkt.

Voordat een bank een hypotheek goedkeurt, beoordelen ze of je in staat bent de lening terug te betalen, en de afgelopen maanden hebben ze gevraagd of en hoe je bedrijf is getroffen door het coronavirus.

Bij zelfstandige aanvragers willen banken bewijs zien van uw bedrijfsinkomen en normaal gesproken willen zij ten minste 12-24 maanden inkomsten zien voordat zij overwegen hypotheekleningen te verstrekken.